2012, juny

Jorge Luis Borges, Ficciones

[Resum] Ficciones consta de dues parts: El jardín de senderos que se bifurcan i Artificios. Malgrat la separació en parts, aquestes no difereixen en estil (l’única diferència palpable són les dates en què van aparèixer els textos i que Artificios és lleugerament més breu que El jardín). Per altra part, no sense certa ironía, Borges anota al pròleg d’Artificios que els relats inclosos en aquesta part són “d’execució menys maldestre” (Borges, 1995:119) que els de El Jardín. La divisió del llibre en dos és deguda al fet que la primera part havia estat publicada originàriament tres anys abans, el 1941, com un llibre individual.

A la sèrie de contes que constituïen El jardín de senderos que se bifurcan Borges va agregar sis contes més, agrupats sota el títol general d’Artificios, per a diferenciar-los d’alguna manera dels contes d’El jardín, i les dues parts, aleshores, prengueren el nom de Ficciones.

El 1956, Borges afegiria encara tres contes més a la col·lecció (o a “la sèrie”, com ell preferia anomenar-la) i els inclouria en l’apartat d’Artificios.

[TVE, Entrevista a Jorge Luis Borges, a càrrec del periodista Joaquín Soler Serrano]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: