2016, octubre (A)

Wajdi MouawadUn obús al cor

[Resum]  El festival Temporada Alta presenta l’adaptació teatral de l’obra Un obús al cor del dramaturg libanocanadenc Wajdi Mouawad. La direcció i adpatació han estat realitzades per Oriol Broggi i Ferran Utzet.

Un obús al cor és un monòleg d’un jove −interpretar per l’actor Ernest Villegas− que en plena nit rep una trucada i fa un viatge en autobús cap a l’hospital on agonitza la seva mare. Fa fred, molt fred. Neva. Ell lluita contra si mateix, contra el fred, la neu i el vent, per entendre el que sent. I tota la vida passa pel seu davant.

[Valoració d’Ernest Villegas, Ferran Utzet i Oriol Broggi] 

«Una onada immensa m’arreplega des de l’interior i m’arrossega i se m’emporta i m’estavella contra els esculls del meu dolor»

Un obús al cor, és una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. Un monòleg de Mouawad en el qual trobem quasi un resum de tota la sèrie de La sang de les promeses. Un text d’un altíssim voltatge. Un treball íntim amb l’Ernest i dirigit a quatre mans. Quan un text t’arriba al cor d’aquesta manera, l’única cosa que podem fer és posar-nos a assajar i a construir alguna cosa per fer de pont cap als espectadors. Wajdi Mouawad afila les paraules, crea una teatralitat que et travessa com un ganivet, centrifuga tot el seu teatre, les frases, els personatges, els temes, el dolor, l’humor, la pena i la tristesa, en quinze planes de poesia meravellosa.

Des de La Perla 29 tornem a apropar-nos al teatre de Wajdi Mouawad, i hi descobrim de nou la màgia del monòleg, l’actor que sol, davant el públic explica amb el seu art una bona història. I hi desplega els sentiments, els patiments i les alegries. Ell sol, sense res més que el seu cos, la paraula, i el teatre.

[GdL-EB] Hem llegit íntegre el monòleg de L’obús al cor. El text és certament colpidor, impossible que deixi indeferent a qualsevol que el llegeixi.

Pocs dies abans d’assistir a la representació de l’obra de teatre, el director Oriol Broggi ens ha visitat a la biblioteca Iu Bohigas per explicar-nos el llarg procés seguit des del text inicial de Wadji Mouawad fins a la posada en escena. Ha estat tot un privilegi poder conversar amb Broggi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: