2018 novembre (B)

SòfoclesÈdip Rei

[Contraportada] Molts crítics consideren Èdip Rei l’obra mestra de Sòfocles. Èdip és l’heroi tràgic per antonomàsia: l’home just, intel·ligent, pietós envers els déus, que vol conèixer la veritat pel bé del seu poble, costi el que costi; i que no defalleix en l’intent de descobrir-la, malgrat que, a mesura que s’hi apropa, ja intueix que serà la causa de la seva ruïna. La solució diversa amb què Iocasta i Èdip afrontaran el coneixement de la veritat és també el reflex de dues maneres d’encarar les dificultats vitals.

[Resum, Viquipèdia]

[GdL-EB, valoració] Llegim la traducció al català −a càrrec de Joan Castellanos i Vila− de la tragèdia grega Èdip Rei de Sòfocles publicada l’any 2012 per La Magrana.


[GdL-EB, Temporada Alta] Alguns membres del GdL-EB assistim a la representació teatral que, en el marc del festival Temporada Alta, es fa a Girona de l’obra de Sòfocles, dirigida per Oriol Broggi. Prèviament tenim una trobada i conversa amb Marc Artigau, un dels dramaturgs responsables d’aquesta posada en escena d’Èdip Rei . 

Sòfocles, Èdip Rei, dirigida per Oriol Broggi

[Resum] “Brillant”, “commovedor”, “un Èdip proper i dolorosament humà”. Així ha descrit la crítica especialitzada l’actuació de Julio ManriqueÈdip. Una revisió contemporània del clàssic de Sòfocoles, una de les grans tragèdies gregues que convida a l’espectador a observar la realitat que l’envolta des d’una visió crítica i reflexiva. Després del gran èxit d’Hamlet, L’orfe del clan dels Zhao Incendis, Manrique torna a posar-se a les ordres d’Oriol Broggi per interpretar un dels personatges més famosos de la literatura clàssica. Una història sobre el destí i la lluita de l’ésser humà contra si mateix.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: